Zicht op Zeldzaam Zorgstandaarden.net VSOP voor zeldzame en genetische aandoeningen Zeldzame ziekten

Expertisecentra

Zoekt u een expertisecentrum voor een bepaalde aandoening? Ga dan naar de tab Aandoeningen en vul de Nederlandse naam van de aandoening in.
Kunt u het daar niet vinden? Zoek dan hier op de Engelse term van de aandoening.

Vindt u niet wat u zoekt, probeer dan de Europese database www.orpha.net of de zoekmachine expertise-zoeker van het Erfocentrum.

U kunt de gevonden expertisecentra exporteren naar Excel door de vinkjes aan te zetten.
U kunt de filters gebruiken om een overzicht maken van expertisecentra in de 8 academische ziekenhuizen of Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.
De expertisecentra in de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en een aantal andere expertisecentra zijn ingedeeld in de categorie Overige.

Op de detailpagina van een expertisecentrum (klik op Meer), ziet u voor welke aandoeningen dit centrum erkend is als expertisecentrum. We hebben naar beste kunnen deze aandoeningen omgezet naar de orphanet systematiek. Bij de blauwe aandoening kop zijn deze gegevens zichtbaar.
In de linkerkantlijn vindt u ook een doorverwijslink naar de detailpagina van dit expertisecentrum op Orpha.net. Hier vindt u meer informatie en contactgegevens van het expertisecentrum.
Indien beschikbaar hebben we ook een directe link naar de website van het expertisecentrum opgenomen.

>ExpCenOmhoog